Linedance


MITT DANS-CV:

Jag började dansa i sept 1999 när vi startade Wermlands Country Linedancers och har under alla år varit aktiv i styrelsen samt instruktör på samtliga nivåer från grundkurs upp till tävlingsnivå.

Idag har jag klivit av från föreningen och kör helt i egen regi och arbetsnamnet på de grupperna är SutteCity Linedancers. (Klicka på bilden för att komma till sidan)


________________________________________________

Jag har coachat och tränat tävlande i flera år och jobbar även mycket med grundtekniken för att vi skall hålla som dansare genom åren.

Har även provat att tävla som koreograf med en 4:e plats av 12 som bäst på SM.


DM Malmö 2005 co-dansers Denise och Anna

Den sociala biten är lika viktig som dansen och musiken och jag har fått en helt ny familj genom åren som dansare och träffat många människor både i Sverige och utomlands.

Vill du prova på Linedance? Klicka HÄR

Danser jag lärt ut i mina grupper Klicka HÄR

 

VAD ÄR DÅ LINE DANCE?

Line dance är en singeldans som dansas i grupp, vilket innebär att du inte behöver någon partner. Gruppen leds av en instruktör som går igenom stegen. Inga förkunskaper krävs. Detta är en dans som passar alla då vi blandar många olika musikstilar; Vals, rock, rythm & blues, cuban, funky mm. Det är en country & western dans men det är inte enbart country musik utan man dansar till det mesta i musikväg.

Danserna byggs upp av 6 stycken grundstegspositioner och man bygger från 16 steg och uppåt. Det kan dansas på en, två eller fyra väggar vilket innebär att man dansar klart dansen, vänder mot nästa vägg och dansar dansen igen osv. Detta fenomen som uppstår när man byter vägg är spännande, det blir en helt ny dans! Ni som dansat vet vad jag menar :)

 

 _______________________________________________

PROVA PÅ LINEDANCE?

Vill du ha ett event med linedance på t ex firmafest eller andra festligheter/kalas eller kanske en uppvisning? Då är det bara att höra av sig vi Kontaktsidan. Jag håller i prova på sedan många år tillbaka och det har blivit många roliga sammanhang genom åren.

Jag har kurser i samrarr med olika studieförbund i Värmland, se deras utbud.

Jag lär ut Modern Linedance - det vill säga jag jobbar mycket med karaktärer i låtarna så att dans och musik stämmer överens, kroppen rör sig rätt och grundteknik som gör att vi får ut mer av dansen, får lättare att lära in danser samt att kroppen håller länge för dansen. Givetvis kan vi köra gammal stil också, men det går att kombinera!


VILL DU BÖRJA DANSA IGEN? VILL DU TRÄNA MER DANSTEKNIK?

Har du haft ett längre uppehåll från linedancen? Vill du börja igen men känner att du tappat lite för mycket? Vill du bättra på din dansteknik och få ut mer av dansen?  Då har jag planer på att starta upp en separat grupp för just er! Anmäl intresse till mig på suttecity@gmail.com så återkommer jag med info. .

***********************************************

Friskrivning från Kundförsäkring

SutteCity frånskriver sig kundförsäkring.  Det är upp till varje deltagare att se till att man har en egen personlig försäkring om en skada skulle uppstå under ett träningspass!